Land/Område
Tidigaste avresedatum
-
Reslängd
till dagar
Prisklass
»
Välj vilken resa du vill boka
[Stäng]
Platser kvar

Bussresa till Holland Amsterdam, Keukenhof & Blomstertåg
Holland Amsterdam, Keukenhof & Blomstertåg

En av vårens klassiska resmål är Holland. Mängder av blommor på fälten, i rabatter och planteringar som lyser upp och låter ögat njuta. Det färgsprakande blomstertåget rullar sakta sin kortegeväg och på lämplig plats står vi för att beundra och fascineras av folks fantasi och kreativitet i blomstersammanhang.
Kanaler, väderkvarnar, träskor, porslin och ost är andra kännetecken.
Under några spännande dagar tar vi del av utbudet, vi bor tre nätter i Amsterdams utkant och startar våra utflyktsdagar härifrån.

Dag 1
Vi lämnar våra respektive hemorter tidig morgon och kör söderut mot Öresundförbindelsen. Via Danmark når vi Rödby. Färjan tar oss till Puttgarden och sen eftermiddag når vi Bremen och Delmenhorst. På Hotel Thomsen checkar vi in och äter gemensam middag på hotellet. (Ca 70 mil fr. Växjö)
Dag 2
Frukost och uppsittning i bussen, vi kör mot Holländska gränsen. Byn Giethoorn är en idyll, här används kanalerna som transportvägar. Det måste vi givetvis prova, en härlig tur med husen alldeles intill kanalen. Styrkta av både lunch och kanalfärd fortsätter vi sedan mot dagens slutmål, Amsterdam. Här bor vi tre nätter och äter middag var kväll. (37 mil)
Dag 3-4
Nu väntar upplevelser på rad. Panoramamålningen i Haag, en rundmålning av stora mått. I Keukenhofs blomsterpark finns tusentals tulpaner, hyacinter och narcisser i vackra planteringar. Här tar det en stund att smälta alla intryck. En annan av höjdpunkterna är förstås se blomstertåget. Vilka fantasifulla skapelser! Bilar, cyklar, vagnar, ja det mesta passerar revy, allt dekorerat med mängder av blommor.
Blomsterauktionen i Alsmeer är landets största blomsterauktion. Här är tempot högt, truckarna kör hit och dit med blomsterpallar, buden läggs på data och atmosfären är långt ifrån forna tiders svingande med klubban.
I storstaden Amsterdam hör en kanaltur till, vi njuter av vackra gavelhus från 15-, 16- och 1700talet som kantar stränderna. Ett litet strövtåg i de centrala delarna ger också fina minnesbilder av en storstad omgiven av vatten. Ett besök på diamantsliperi ger kunskap men kanske inte så många inköp... I Delft besöker vi porslinsfabriken, här kanske det är lite lättare att handla? (ca 11 mil/dag)
Dag 5
Efter frukost är väskan packad, vi lämnar hotellet och styr mot nya upplevelser.
Ost och trätofflor hör också Holland till, ett stopp för att se tillverkning och för att handla måste det bli. Vägen mot Tyska gränsen går över den drygt 3 mil långa Nordsjövallen. Ett mycket imponerande byggnadsverk, här är vattnet uppdämt för att förhindra förödande översvämningar. Vi når så småningom Delmenhorst och checkar åter in på Hotel Thomsen. På kvällen äter vi gemensam middag.
(39 mil)
Dag 6
Fyllda av sinnen och minnen tar vi plats i bussen. Färden går samma väg hem som ut, färjan väntar i Puttgarden. Innan vi lämnar Tyskland gör vi också ett stopp för lite shopping. Efter färden genom Danmark, bron och paus för lite kvällskaffe når vi Växjö framåt kvällen. Här skils många åt, men vi hoppas på återseende! (Ca 70 mil t. Växjö)

Pris 6 850 kr
Gäller från Växjö med omnejd
Dagar: 6
Denna avgång: 18/4-23/4-2013

Status: Ring för info & bokning
Enkelrum: 1350 kr
Följande ingår:
 • Bussresa
 • Bro-
 • Väg- och färjeavgifter
 • Del i dubbelrum 5 nätter
 • Frukost
 • Middag dag 1-5, lunch och kanaltur dag 2
 • Busskaffe
 • Entré till Royal Delft
 • Keukenhof och Panorama Mesdag
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Rundturer och guidningar enligt program, reseledarservice
 • Avbeställningsskydd (se våra resevillkor)
Mer reseinformation
Övrigt:
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet och stora valutaförändringar. Glöm ej pass och det Europeiska sjukförsäkringskortet (erhålls av försäkringskassan)
= Platser kvar
= Fåtal platser kvar
= Fullbokad
= Ring för info & bokning

Copyright © IdealResor 2021 | Telefon: 0472-550200 | E-post: info@idealresor.se | Särskillda resevillkor
Zenta en Webbyrå i Växjö