Land/Område
Tidigaste avresedatum
-
Reslängd
till dagar
Prisklass
»
Välj vilken resa du vill boka
[Stäng]
Platser kvar

Start » Resor » EUROPA » Ahr - Mosel och Rhendalen » 2013-09-09
Bussresa till Ahr - Mosel och Rhendalen
Ahr - Mosel och Rhendalen

Vindistrikten i Tyskland är många och varierande. Från Rhen, Mosel och Ahrdalen kommer många härliga vinsorter. Med oss har vi erfarna och duktiga reseledare med god kunskap om vin och alla dess mysterier.
Tycker du om ett gott vin till maten - då är detta resa för dig!
Är du specialintresserad av druvsorter, jordmån och vinets olika kvaliteter och smaker? - då är detta också resan för dig. Vi varierar utbudet så det passar alla!
Landskapets charm, naturens scenerier, god mat och allehanda sevärdheter, det skall vi också njuta av under dessa dagar.

Dag 1
Första dagen startar från Smålandstrakten under morgon timmarna. Över Öresundsbron, genom Danmark och färjan till Puttgarden. Vi stannar för kaffe och lunch på lämpligt ställe. Kvällen och natten tillbringar vi utanför Hamburg på hotell Leonardo i Stillhorn. (59 mil)

Dag 2, 3
Målet denna dag är AltenAhr i Ahr dalen. Här ligger Tysklands röda vindistrikt, 80% av vinerna som produceras är röda. Vi skall bo två nätter i den historiska AltenAhr, mitt i samhället på hotell Zum Weissen Kreutz. Dagarna avslutas med middag på hotellet.
Under förmiddagen dag 3 kan den som önskar följa med på en rofylld och inte allför krävande vandring genom Ahrs vingårdar. Under eftermiddagen besöker vi en härlig familjeägd vingård i grannbyn.
Prova gärna också någon eller flera av de små lokala butikerna i byn som också säljer sina vinprodukter. (Dag 2 49 mil, dag 3 ca 2 mil)

Dag 4
Vi tar farväl av Ahrdalen och siktar in oss på nästa dal, Moseldalen. Vi upptäcker snart att floden nästan möter sig själv i alla krökar. Små byar avlöser varandra, vinodlingarna likaså. Vi stannar till i någon by, passerar många! Vi får också en vinprovning på en charmig gård - hoppas solen skiner, då sitter vi ute! Hotellet för natten ligger i samhället Cochem, ta gärna en långsam promenad i gränderna före eller efter middagen. (15 mil)

Dag 5
Vägen följer den slingrande Mosel ännu ett stycke innan det är dags att komma i kontakt med Rhen, hela flodsträckan är över 130 mil men den mest omtalade är mittdelen mellan Mainz och Bonn. Rhen slingrar sig vidare söderut, kantad av vinodlingar och stolta slott. Vi kommer västerifrån och tar oss över till östra sidan med färjan i Bingen.
Vi kommer över mellan samhällena Rüdesheim och Assmannshausen. I den sistnämnda skall vi stanna och bo "fursteligt" på hotell Krone.
Under eftermiddagen väntar vinprovning på en av traktens bästa och omtalade vingårdar. Kvällens middag blir på egen hand i Rüdesheims gränder! Här måste man strosa, kanske ta ett glas Rhenvin och känna atmosfären. (8 mil)

Dag 6
Efter frukost blir det tack och adjö av denna härliga trakt. Vi fortsätter på tyska motorvägar och kör mot Bremen där vi skall bo sista natten. Vi utlovar öl i stället för vin före middagen denna kväll! (45 mil)

Dag 7
Efter en gedigen tysk frukost är vi redo för sista etappen på denna resa. Framåt kvällen är vi åter tillbaka i våra hemorter med härliga minnen och fyllda av intryck.
Säkerligen har vi flera flaskor av favoritvinet med hem i bagaget. (70 mil)

 

Pris 6 880 kr
Gäller från Växjö med omnejd
Dagar: 7
Denna avgång: 9/9-15/9-2013

Status: Platser kvar
Enkelrum: 1095 kr
Följande ingår:
  • Bussresa
  • Bro – väg -färjeavgifter
  • Del i dubbelrum 6 nätter
  • Frukost
  • Fem middagar
  • 2 vinprovningar
  • 1 ölprovning
  • Busskaffe
  • Reseledarservice
  • Resegarantiavbeställningsskydd (se våra resevillkor)
Mer reseinformation
Utflykter:
Tillkommer: 1 vinprovning i Rüdesheim, ca 10-15€/pp beroende på antal anmälda.
Övrigt:
Valuta: Euro (växla gärna hemma, på de flesta butiker och vingårdar tar man inte kort)
Reseledare: Vin och Tysklandskännare Erland Johansson och Sommelier Göran Stenberg
= Platser kvar
= Fåtal platser kvar
= Fullbokad
= Ring för info & bokning

Copyright © IdealResor 2021 | Telefon: 0472-550200 | E-post: info@idealresor.se | Särskillda resevillkor
Zenta en Webbyrå i Växjö